Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sweet & sour wok roll met kipgehakt, paprika en lente-ui
Porties:
3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
paprika’s
1 rood en 1 geel
▢
300
g
mini paksoi
▢
1
bos(jes)
lente-uitjes
▢
Conimex wok olie
▢
300
g
kipgehakt
▢
Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
▢
1
pak
Conimex wokrolls
Instructies
Was en snijd de paprika’s in reepjes.
Was de paksoi. Haal van mini-paksoi de blaadjes alleen maar los of snijd grote paksoi in repen.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 3 minuten.
Wok vervolgens de paprika 3 minuten mee.
Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.
Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wokrolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
Schep het gehakt-groentemengsel op de wokrolls.
Strooi de lente-uitjes erover en rol ze op. Leg ze op 3 of 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor een fris element Conimex Atjar Tjampoer op tafel en Sambal Oelek voor als je het ‘hot’ lekker vindt.
Variatietip:
Vervang het kipgehakt door rundergehakt en de paksoi door kleine
broccoliroosjes. Wok deze met de paprika in totaal 4 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Oosters