2cmgemberwortel verse / fijngestampt (samen met de knoflook)
2tomatenin kubusjes (1 cm) gesneden
½theelepelzeezoutbijzouten naar smaak
2eetlepel(s)olie
eenpaar twijgjes koriandergrof gesneden blaadjes van verse
Kruiden :
0.25theelepelturmeric poederkurkuma-geelwortel
0.75theelepelkomijn poeder
1theelepelkoriander
1eetlepel(s)rode chili pasta
1theelepelgaram masalaindien helemaal niet voorhanden vervang met : 1/4 teelepel kaneelpoeder, 1/4 teelepel zwarte peper
Instructies
Doe 1 eetlepel olie in een niet aankleef pan en bak hierin de worst en de ui voor 15 minuten.
Schuif ui en worst naar de zijkant van de pan.
Voeg 1 eetlepel olie toe en laat heet worden.
Voeg de gember, knoflook, rode chili paste (of droge chili) en aardappelen toe en laat 1 minuut bakken binnen de ring van worst en ui, onder voortdurend roeren.
Doe de tomaten in de pan en meng alles onder elkaar.
Verwarm tot kookpunt, doe een deksel op de pan en laat 9 minuten sudderen.
Voeg dan de bloemkool, zout en overige kruiden toe, verwarm tot kookpunt, doe een deksel op de pan en laat 6 minuten sudderen.
Doe het deksel van de pan en sudder eventueel verder indien de aadappelen of bloemkool niet hard genoeg gekookt is.
Voeg de korianderblaadjes toe, roer nog even om en serveer.