1versecitroengrasserreh stengel : het onderste witte deel
½teelepel belacan korrelsBelacan/blachan is gedroogde garnalenpasta : indien niet voorhanden, vervang met 1/4 tot 1/2 visbouillon blokje en 1/2 eetlepel gedroogde, in heet water geweekte garnalen. Tijdens het eten vermijdt u de garnalen
1teelepel bruine suiker
2eetlepel(s)vers limoensapkan vervangen worden door vers citroensap
Instructies
Was de gedroogde ansjovisjes en week ze daarna een 5 tot 10tal minuten in heet water.
Met de stamper : stamp de sjalot, knoflook, belacan korrels en citroengras. Zoals u ziet op de foto zal het citroengras in 1 stuk blijven, de rest wordt fijngestampt.
Giet het water van de ansjovisjes weg en laat goed uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier of in een propere keukenhanddoek.
Doe de olie in een wok en verwarm op heet vuur. Voeg de fijngestampte ingredienten en de chilipasta toe en roer tot de geuren vrijkomen.
Voeg de ui en de ansjovis toe en wok onder voortdurend roeren.
Voeg de suiker en limoensap toe, meng alles goed onder elkaar. Proef en breng verder op smaak met suiker, limoensap of belacan- korrels (visbouillonblikje). Indien het mengsel te droog is, voegt u 1 tot 2 eetlepels water toe. Indien u de ui of vis langer wil laten sudderen, kan dit op een zeer laag vuur.