Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode bieten en aardappelsalade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
vastkokende aardappelen
geschild
▢
2
dl
magere yoghurt
▢
6
eetlepel(s)
mayohalf
▢
½
sinaasappel
uitgeperst
▢
peper
▢
zout
▢
2
friszure appels
geschild en in stukjes
▢
400
g
rode bieten
gestift
▢
2
scharreleieren
hardgekookt
▢
2
eetlepel(s)
verse peterselie
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
verse bieslook
geknipt
Instructies
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, spoel ze onder koud stromend water en snijd ze in plakjes.
Klop intussen een dressing van de yoghurt, de mayohalf, het sinaasappelsap en peper en zout naar smaak.
Pel en hak de eieren en schep er de peterselie en het bieslook door.
Schep de ene helft van de dressing door de aardappelen en de andere helft met de appelstukjes door de bieten.
Schep de bietensalade in het midden op een schaal en verdeel de aardappelsalade eromheen.
Strooi het eimengsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kibbeling.
Wijnadvies:
Huiswijn rosé, Frankrijk
Info:
Door de aardappelen onder koud water te spoelen stopt het kookproces en blijven de aardappelen stevig. Dit trucje kunt u alleen uithalen bij vastkokende aardappelen of bij aardappelen die u niet helemaal gaar laat koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade