Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekool met appeltjes van C1000
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
rodekool
▢
½
deciliter
rode port
▢
3
kruidnagels
▢
1
kaneelstokje
▢
zout
▢
75
g
rozijnen
▢
2
appels
▢
1
eetlepel
aardappelmeel
Instructies
Maak de kool schoon.
Halveer de kool, snijd de stronk eruit en schaaf of snijd de kool in dunne reepjes.
Kook de kool in 1dl water, met port, kruidnagels, kaneelstokje, rozijnen en zout (naar smaak) in +/- 25-30 minuten gaar.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in dunne partjes.
Kook de appel de laatste
10 minuten mee.
Verwijder het kaneelstokje.
Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels koud water los en roer dit door het kookvocht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gehaktbal of braadworst en gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Hardy’s, Varietal range, Merlot, rood, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch