Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zwarte bessen Muffins
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
bloem
▢
2,5
tl
bakpoeder
▢
¼
tl
zuiveringszout
▢
snufje
zout
▢
100
gram
witte basterdsuiker
▢
2
tl
citroenschil
▢
150
gram
verse zwarte bessen
▢
1
ei
▢
2,5
dl
melk
▢
90
gram
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.
Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe.
Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.
Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten.
Met een lepel tot een gladde massa mengen.
Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.
Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak ze ook eens met verse of ingevroren frambozen, aardbeien of kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins