Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue van Italiaanse kaas
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
3,75
dl
droge witte wijn
▢
250
gram
geraspte Pardano-kaas
▢
100
gram
gorgonzola of andere blauwe kaas in kleine blokjes
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
2
eetlepels
kirsch
kersenlikeur
▢
peper
nootmuskaat
▢
½
in plakken gesneden stokbrood
▢
1
bakje kerstomaatjes
▢
1
blikje
ansjovis
afgespoeld
▢
1
dikke plak gekookte ham in blokjes
▢
15
gram
basilicum
▢
10
soepstengels
▢
50
gram
mortadella in repen
▢
1
gele paprika in reepjes
▢
200
gram
gekookte broccoliroosjes
▢
een vuurvaste schaal
▢
een réchaud
Instructies
Wrijf een pan met dikke bodem met de knoflook in en breng er de wijn in aan de kook.
Voeg op laag vuur de kaas in gedeelten toe en laat die smelten.
Meng de maïzena en de kirsch, voeg dit aan de gesmolten kaas toe en laat nog 5 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Doe de overige ingrediënten in schaaltjes.
Omwikkel aan tafel de tomaten met de ansjovis, de ham met de basilicum en de soepstengels met de mortadella.
Zet de fondue op het réchaud.
Serveer er groene salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
Land van herkomst
Italië