Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse kaasfondue
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
broccoli
▢
½
bloemkool
▢
1
blik
ananas schijven
8 schijven
▢
600
gram
Pardano aan één stuk
▢
40
gram
boter
▢
40
gram
bloem
▢
4
dl
volle melk
▢
11/2
dl
droge witte wijn
▢
zout
peper
▢
½
theelepel
Italiaanse keukenkruiden
▢
ciabattabrood of stokbrood
Instructies
Was de broccoli en de bloemkool, maak ze schoon en verdeel ze in roosjes.
Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in stukjes.
Rasp de kaas.
Laat in een pan de boter smelten, voeg de bloem toe, roer glad en laat dit mengsel ± 1 minuut zachtjes koken.
Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Roer de wijn erdoor, voeg de kaas toe en laat die al roerend smelten.
Breng de fondue op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Zet de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron.
Prik afwisselend stukjes brood, groenten of ananas aan een fonduevork en doop die in de saus.
Liefhebbers van blauwschimmelkaas kunnen deze in niet te grote hoeveel heden (100 á 150 gr) door de fondue roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
Italië