Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgnocci met tomatensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
▢
Zout
▢
100
gram
bloem
▢
1
ei
▢
1
ui
▢
1
rode paprika
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
50
gram
ontbijtspek
in blokjes
▢
½
pak
gezeefde tomatensaus
250 gram
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
theelepel
Italiaanse keukenkruiden
▢
Peper
▢
25
gram
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Giet ze af, stamp ze of wrijf ze door een zeef en laat ze iets uitdampen en afkoelen.
Roer de bloem en het ei door de gestampte aardappelen tot een stevig deeg ontstaat.
Vorm van het deeg een rolletje van 3 cm doorsnee en snijd er plakjes van 1 cm dik van.
Druk met een vork lichtjes een ruitjespatroon in ieder kussentje.
Leg de kussentjes tot het gebruik naast elkaar op aluminiumfolie.
Saus:
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Bak het spek enkele minuten zachtjes in de olie en bak de paprika en de ui enkele minuten mee.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Roer er de gezeefde tomaten, de wijn, de kruiden en peper door en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de gnocchi hierin tot ze boven komen drijven; dan zijn ze gaar.
Laat ze even in een vergiet uitlekken.
Verdeel ze over de borden, schenk er de saus over en strooi er Parmezaanse kaas over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse salade.
Geniet van deze heerlijke aardappelgnocchi met smaakvolle tomatensaus en Parmezaanse kaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Italië