Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zalmfilet
150 g elk
▢
100
g
zachte geitenkaas
▢
3
theelepel
kerriepoeder
▢
125
ml
crème fraîche
▢
25
g
pijnboompitten of gehakte hazelnoten
▢
150
g
waterkers of veldsla
▢
2
eetlepels
balsamicodressing
kant-en-klaar
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog.
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop.
Verkruimel de geitenkaas.
Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.
Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover.
Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ca. 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden.
Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers.
Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.
Lekker met krielaardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Vin d'Alsace Riesling
.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zalm