Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaas Oesterzwam Taartje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage taartvormpjes a doorsnede ca. 10 cm
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
3
bosuitjes
▢
1
bakje oesterzwammen
150g
▢
1
eetlepel
boter of margarine
▢
2
eetlepels
droge witte wijn
▢
2
theelepel
tijm
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
100
g
geraspte oude kaas
zakje a 150g
▢
3
eieren
▢
½
beker
crème fraîche
a 125ml
▢
peper
▢
½
eetlepel
boter of margarine om in te vetten
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4.
Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
In pan boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Bosui, wijn en tijm toevoegen en het geheel onafgedekt nog ca 3 laten koken, hierbij vocht laten verdampen.
Laten afkoelen.
Intussen vormpjes invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Plakjes bladerdeeg uitrollen tot vierkanten van ca. 16x16 cm.
Elk vormpje bekleden met 1 plakje bladerdeeg.
Overtollig deeg langs randen wegsnijden.
Met vork gaatjes in bodem prikken.
Bodems bestrooien met paneermeel en 2 eetlepels kaas.
In kom eieren loskloppen met creme fraiche en rest van kaas.
Op smaak brengen met peper.
Oesterzwammengsel erdoor scheppen.
Mengsel over vormpjes verdelen.
Taartjes op 1 richel onder midden van oven in ca. 24 a 30 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Taartjes in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen.
Taartjes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oven
vormpjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch