Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostata di fragole
aardbeientaart
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
▢
250
gram
bloem
▢
50
gram
suiker
▢
een snufje zout
▢
100
gram
ongezouten boter
▢
4
eetlepels
sherry
Voor de vulling:
▢
700
gram
verse aardbeien
▢
1
dl
water
▢
het sap van 1/2 citroen
▢
150
gram
suiker
▢
4
blaadjes
gelatine
Instructies
Zeef de bloem, de suiker en het zout.
Kneed de boter door het deeg tot het verkruimelt.
Voeg de sherry toe en meng die door het deeg.
Dek af met de doek en zet het 1 uur koel weg.
Verwarm de oven op 1750°C.
Rol het deeg uit en druk het in een vorm van 25 cm doorsnee.
Prik het oppervlak in en bak het deeg 15-20 minuten.
Was de aardbeien en snijd 180 gr klein.
Doe ze in een steelpan en voeg het water, het citroensap en de suiker toe.
Kook het geheel tot het kleurt en stroperig wordt.
Neem de pan van het vuur, roer de gelatine erdoor en laat afkoelen.
Snijd de resterende aardbeien in plakjes en besprenkel ze met citroensap;
houd 1 aardbei aprt voor de garnering.
Smeer een laagje gelatinesiroop op de taartbodem en schik de aardbeien er decoratief op.
Leg de hele aardbei in het midden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië