Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
x 400 g verse zalmfilet met vel
▢
1
eetlepel
grofgemalen witte peperkorrels
▢
20
g
Grof zeezout
▢
2
theelepel
fijne suiker
▢
1
bosje
grof gesneden
verse dille (met stelen)
▢
voor de saus
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
2
eetlepels
zure room
▢
2
theelepel
fijne suiker
▢
1
eetlepel
gladde mosterd
▢
2
eetlepels
fijngehakte dille
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
garnering
▢
verse
warme toast
▢
takjes dille
Instructies
Zorg voor 8 gelijke stukken zalm met vel.
Leg er op 4 een flink stuk plasticfolie op de velkant.
Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker.
Verdeel de grofgesneden dille over de 4 stukken zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met folie.
Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht. (Bv een conservenblik)
Laat het geheel een dag en een nacht in de koelkast marineren.
Maak intussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
Haal de zalm 30 minuten voor serveren uit de koelkast.
Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets.
Snij ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik op gekoelde borden.
Serveer met de saus en de toast.
Garneer het geheel met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
hebt u teveel zalm? Geen probleem. Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.
Wijnadvies:
Chenin Blanc, Kaapse Roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zalm