Verhit in een braadpan de olie en braad de kip in 2 porties aan.
Haal de kip uit de pan.
Bak de fijngesneden ui in het achtergebleven bakvet tot deze zachtjes glazig is.
Haal de ui uit de pan.
Voeg indien nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin.
Voeg vervolgens knoflook, rode pepers, sesamzaad, kruidnagelpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit even zachtjes mee (let op dat de amandelen niet te donker worden).
Pureer de ui, het amandelmengsel en een deel van de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot pulp.
Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de tomatenblokjes en de blokjes chocolade toe.
Roer tot de chocolade gesmolten is.
Breng de saus op smaak met zout.
Leg de kip in de saus en laat dit afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in ongeveer 45 minuten gaar stoven.
Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven (iets dunner dan appelmoes).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een mooie Mexicaanse rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij dit gerecht. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de stoofpot aan.