Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde runderriblappen
Draadjesvlees heerlijk gezond en riplappen horen bij de catogorie doorregen rundvlees, dus dat randje extra vast mag er wat mij betreft liever eel aanzitten
Porties:
4
Total time
4
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
runderriblappen
▢
Vers gemalen zeezout
▢
Vers gemalen zwarte peper
▢
Bloem
▢
Kruidnagels
▢
3
laurierblaadjes
▢
3
gehalveerde teentjes knoflook
▢
500
ml
kokend water
▢
1
runderboulionblokje
▢
3
eetlepel(s)
rode wijn azijn
▢
Vloeibare margarine
Instructies
Laat de riblappen op kamertemperatuur komen
Bestrooi ze met vers gemalen zeezout
En vers gemalen zwarte peper
Haal ze door de bloem
Zet een braadpan op hoog vuur
Kook ondertussen een halve liter water
Doe vloeibare margarine in de braadpan
Schroei de riblappen om en om goed dicht
Voeg het kokende water toe
Zet de pan op het laagste pitje
Voeg de kruidnagels toe
En de laurierblaadjes
De gehalveerde tenen knoflook
Kruimel het boulionblokje door het geheel
Voeg de 3 eetlepels rode wijnazijn toe
Doe de deksel op de pan, maar niet helemaal dicht
Laat het geheel minimaal 3 uur stoven
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bietjes of rode kool, maar wij aten het met verse andijvie a la crème en aardappelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland