Gestoofde runderriblappen

Draadjesvlees heerlijk gezond en riplappen horen bij de catogorie doorregen rundvlees, dus dat randje extra vast mag er wat mij betreft liever eel aanzitten
Porties: 4
Total time 4 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram runderriblappen
  • Vers gemalen zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Bloem
  • Kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 gehalveerde teentjes knoflook
  • 500 ml kokend water
  • 1 runderboulionblokje
  • 3 eetlepel(s) rode wijn azijn
  • Vloeibare margarine

Instructies

  • Laat de riblappen op kamertemperatuur komen
  • Bestrooi ze met vers gemalen zeezout
  • En vers gemalen zwarte peper
  • Haal ze door de bloem
  • Zet een braadpan op hoog vuur
  • Kook ondertussen een halve liter water
  • Doe vloeibare margarine in de braadpan
  • Schroei de riblappen om en om goed dicht
  • Voeg het kokende water toe
  • Zet de pan op het laagste pitje
  • Voeg de kruidnagels toe
  • En de laurierblaadjes
  • De gehalveerde tenen knoflook
  • Kruimel het boulionblokje door het geheel
  • Voeg de 3 eetlepels rode wijnazijn toe
  • Doe de deksel op de pan, maar niet helemaal dicht
  • Laat het geheel minimaal 3 uur stoven

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bietjes of rode kool, maar wij aten het met verse andijvie a la crème en aardappelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Nederland