Gestoofde runderriblappen
Draadjesvlees heerlijk gezond en riplappen horen bij de catogorie doorregen rundvlees, dus dat randje extra vast mag er wat mij betreft liever eel aanzitten
Ingrediënten
- 700 gram runderriblappen
- Vers gemalen zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- Bloem
- Kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 3 gehalveerde teentjes knoflook
- 500 ml kokend water
- 1 runderboulionblokje
- 3 eetlepel(s) rode wijn azijn
- Vloeibare margarine
Instructies
- Laat de riblappen op kamertemperatuur komen
- Bestrooi ze met vers gemalen zeezout
- En vers gemalen zwarte peper
- Haal ze door de bloem
- Zet een braadpan op hoog vuur
- Kook ondertussen een halve liter water
- Doe vloeibare margarine in de braadpan
- Schroei de riblappen om en om goed dicht
- Voeg het kokende water toe
- Zet de pan op het laagste pitje
- Voeg de kruidnagels toe
- En de laurierblaadjes
- De gehalveerde tenen knoflook
- Kruimel het boulionblokje door het geheel
- Voeg de 3 eetlepels rode wijnazijn toe
- Doe de deksel op de pan, maar niet helemaal dicht
- Laat het geheel minimaal 3 uur stoven
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bietjes of rode kool, maar wij aten het met verse andijvie a la crème en aardappelen