500gmagere rib- of runderlappenin grove stukken gesneden
1blikkokosmelk400 ml
750gpompoengeschild en in stukken gesneden
½rode peperin reepjes gesneden
1eetlepelThaise vissaus
Instructies
Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan tot ze geurig zijn.
Doe ze dan in een vijzel en laat afkoelen.
Stamp de korianderzaadjes en peperkorrels fijn in de vijzel.
Voeg geleidelijk aan knoflook, zout en de helft van de verse koriander toe, stampend tot een smeuïge currypasta.
Of pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.
Marineer het vlees met de currypasta en laat het een uur op een koele plek rusten.
Breng in een braadpan de kokosmelk aan de kook.
Voeg het gemarineerde vlees toe en laat het afgedekt op zacht vuur 2-3 uur sudderen tot het gaar is.
Voeg de pompoen, rode peper en Thaise vissaus toe aan het vlees.
Laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen tot de pompoen gaar is.
Strooi de rest van de verse koriander over de curry voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Thaise rundvleescurry met pompoen met pandanrijst voor een heerlijke maaltijd.Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht, maar als je liever wit drinkt, kies dan voor een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer.