Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knakworstpiratenbootjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
gekleurd papier
1 vel wit papier
20 houten prikkers
lijmstift
schaartje
Bakpapier
Ingrediënten
▢
diepvriesbladerdeeg
▢
4
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
10
knakworstjes
Super
▢
100
gram
geraspte jonge kaas
Instructies
Vraag je papa of mama om de oven voor te verwarmen op 220°C (hetelucht 200°C).
Leg bakpapier op een bakplaat.
Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup.
Leg het bladerdeeg op de bakplaat.
Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje.
Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje.
Bestrooi de bootjes met de kaas en vraag je mama of papa om de bakplaat midden in de oven te schuiven.
Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken.
Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken.
Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.
Voedingswaarden
Calories:
190
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kinderkoken
/
Tractaties