Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amerikaans gingerbread
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een leuke platte vorm of een grote cakevorm
Oven
Zeef
Bakpapier
Ingrediënten
▢
125
gram
bruine basterdsuiker
▢
125
gram
boter
▢
1
ei
▢
200
gram
keukenstroop
▢
2
dl
gemberstroop
▢
300
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
1
mespuntje
zout
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1 ½
theelepel
gemberpoeder
▢
½
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
5
eetlepels
gembersnippers
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Roer de suiker, de boter en het ei romig.
Verwarm de keukenstroop en de gemberstroop en roer die erdoor.
Zeef er de bloem, het bakpoeder, zout en de kruiden boven en voeg de gembersnippers toe.
Stort het deeg in de met bakpapier beklede vorm en bak de koek in een platte vorm 50 minuten en in een cakevorm 1 1/2 uur.
Laat de vorm even afkoelen.
Stort de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
America