Maal de kipfilet tot gehakt of snij het heel erg klein.
Voeg de gesnipperde rode ui, de bacon, de helft van de knoflook, de helft van de rode peper, de 50 gram geraspte kaas, de gedroogde Italiaanse kruiden, en de helft van de cayennepeper toe aan het kip- gehakt.
Meng dit goed door elkaar.
Meng het water, de gezeefde tomaten, de bleekselderij, de salami light, de bouillonblokjes, de andere helft van de knoflook, de andere helft van de rode peper, de andere helft van de cayennepeper en de basilicum op olie met elkaar.
Vul de schelpen met het kip-gehaktmengsel. Ik had 40 schelpen en het gehakt was precies op.
Leg de gesnipperde uien onderin de slowcooker en meng dat met de helft van de saus.
Verdeel alle gevulde pastaschelpen er bovenop. Doe de rest van de saus overheen.
Zet de slowcooker 4,5 uur op low (Til het deksel de eerste 3 uur NIET op, dat verstoort het slowcooking proces!!).
Na 3,5 uur roer je het geheel even goed om en doe je de klein gesneden mozzarella erbij voor het laatste uur.