Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse salade a la Frans
(Voor 6 personen, 6 punten per persoon)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
ontzaad en in blokjes gesneden
▢
3
tomaten
of 200 gram cherrytomaatjes / in blokjes of gehalveerd
▢
75
gram
groene olijven
zonder pit, gehalveerd
▢
75
gram
zwarte olijven
zonder pit, gehalveerd
▢
1
blik
sperziebonen
uitgelekt
▢
1
blik
reuzebonen
of limabonen / uitgelekt
▢
1
grote
ui
in ringen gesneden
▢
50
gram
pijnboompitten
geroosterd
▢
100
gram
Apetina kaasblokjes light
▢
2
blikjes
tonijn in water
uitgelekt
▢
50
gram
gedroogde tomaten
uitgelekt klein gesneden
▢
1
blik
ansjovis
klein gesneden
▢
25
ml
olijfolie
▢
scheutje
balsamico azijn
▢
15
gram
gedroogde oregano
▢
beetje
aromat
naar smaak
▢
versgemalen peper
▢
zout
uit de molen
Instructies
Doe alles in een grote schaal.
Bak de pijnboompitten heel even in een pan, ze moeten niet bruin worden, alleen even aanbakken (zonder boter of olie!)en voeg deze dan ook toe.
Doe een scheut balsamico azijn, de gedroogde oregano, olijfolie, peper , zout en aromat naar smaak toe en hussel alles goed door elkaar.
Heerlijk fris gerecht met 2 geroosterde sneetjes brood (4 punten extra) voor in de zomer en snel klaar.
Het lekkerste is om het 2 uurtjes van te voren te maken (eerder mag ook) om de smaken goed te laten intrekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Italië