Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Ananas honingbeignets met aardbeiensaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
aardbeien
▢
75
gram
suiker
▢
1-2
eetlepels
citroensap
▢
1
grote
rijpe ananas
▢
175
gram
bloem
▢
zout
▢
3
dl
bier
▢
1
eetlepel
olie
▢
3
eetlepels
honing
▢
3
eiwitten
▢
frituurolie
▢
1
eetlepel
kaneel
gemalen
▢
4
eetlepels
poedersuiker
Instructies
Pureer de aardbeien met de suiker en het citroensap.
Schil de ananas dik, snijd hem in 12 dunne plakken en verwijder de harde kern.
Zeef de bloem en het zout.
Voeg het bier, de olie en 1 eetlepel honing toe en roer het tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Bestrijk de ananasplakken dun met honing, haal ze door het beslag en frituur
Vermeng de kaneel en de poedersuiker en strooi dit over de beignets.
Geef de aardbeiensaus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak