Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appelclafoutis
Een clafoutis wordt in het algemeen lauwwarm geserveerd. Het is geen cake en ook geen pudding, maar iets daartussenin.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
appels
▢
2
eetlepels
boter
▢
50
gram
suiker
voor het beslag:
▢
125
gram
bloem
▢
zout
▢
50
gram
suiker
▢
3
eieren
▢
3
dl
melk
▢
4
eetlepels
calvados
▢
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en verdeel de partjes in plakjes.
Verwarm de boter en bak de appelpartjes hierin om en om.
Bestrooi ze met de suiker en laat die licht karameliseren.
Schep de appelplakjes uit de pan in een ingevette ronde ovenschaal.
Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de suiker toe.
Breek de eieren één voor één boven een tweede kom en klop ze licht op.
Voeg al roerend de melk en de eieren aan het bloemmengsel toe tot een glad beslag is ontstaan en meng de calvados hierdoor.
Schenk het beslag over de appels uit en schuif de vorm in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.
Bak de clafoutis in 35-40 minuten gaar.
Laat de clafoutis enigszins afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Nagerecht