Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appel dadeltaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
volkorenmeel
▢
3
theelepels
bakpoeder
▢
2
theelepels
speculaaskruiden
▢
½
theelepel
nootmuskaat
geraspte
▢
125
gram
bruine basterdsuiker
▢
250
gram
dadels
gehakte gedroogde
▢
500
gram
handappels
geschilde en uitgeboorde
▢
1 ½
dl
cider
halfzoete
▢
3
eieren
▢
0,8
dl
olie
om in te vetten
▢
2
eetlepels
heldere honing
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een taartvorm met een doorsnee van 20 cm in, bekleed de bodem met vetvrij papier en vet ook het papier in.
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en doe de in de zeef overgebleven zemelen erbij.
Voeg dan de speculaaskruiden, de nootmuskaat en de dadels toe.
Rasp de helft van de appels en doe ze met de cider, de eieren en de olie bij de droge ingrediënten.
Klop het mengsel zorgvuldig met een houten lepel en doe het dan in de springvorm.
Snijd de rest van de appels in dunne plakjes en schik die in 2 cirkels dakpansgewijs op de taart; zet in het midden een paar plakjes rechtop.
Bak de taart 1-1 1/2 uur in de oven, tot een droge breinaald er schoon uit komt.
Stort de taart op een rooster en verwijder het papier.
Verwarm de honing, terwijl de taart nog warm is, 1 minuut.
Bestrijk de appel met de honing en laat de taart afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart