Appel dadeltaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • ½ theelepel nootmuskaat geraspte
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram dadels gehakte gedroogde
  • 500 gram handappels geschilde en uitgeboorde
  • 1 ½ dl cider halfzoete
  • 3 eieren
  • 0,8 dl olie om in te vetten
  • 2 eetlepels heldere honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een taartvorm met een doorsnee van 20 cm in, bekleed de bodem met vetvrij papier en vet ook het papier in.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en doe de in de zeef overgebleven zemelen erbij.
  • Voeg dan de speculaaskruiden, de nootmuskaat en de dadels toe.
  • Rasp de helft van de appels en doe ze met de cider, de eieren en de olie bij de droge ingrediënten.
  • Klop het mengsel zorgvuldig met een houten lepel en doe het dan in de springvorm.
  • Snijd de rest van de appels in dunne plakjes en schik die in 2 cirkels dakpansgewijs op de taart; zet in het midden een paar plakjes rechtop.
  • Bak de taart 1-1 1/2 uur in de oven, tot een droge breinaald er schoon uit komt.
  • Stort de taart op een rooster en verwijder het papier.
  • Verwarm de honing, terwijl de taart nog warm is, 1 minuut.
  • Bestrijk de appel met de honing en laat de taart afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart