Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi van bloemkoolrijst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
bloemkoolrijst
▢
300
gram
kipfilet
10 minuten voorgekookt in een kipbouillonblokje, daarna gepluisd
▢
150
gram
schouderham
klein gesneden / broodbeleg
▢
1
prei
in halve ringen gesneden
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
rode peper
klein gesneden
▢
2
eieren
geklutst
▢
2
blokjes
kippenbouillon
1 om de kipfilet in te koken, 1 voor door de rijst
▢
zout
uit de molen
▢
peper
uit de molen
▢
15
ml
becel light
▢
100
ml
water
Instructies
Kook de kipfilet in een kipbouillonblokje 10 minuten voor in een pan met gesloten deksel.
Pluis de kip uit elkaar.
Los 1 van de kipbouillonblokjes op in 100 m water.
Roerbak een minuut of 5 op hoog vuur de ui, prei, gepluisde kip, rode peper en de gesneden ham met wat zout en peper uit de molen in een wok.
Voeg dan voorzichtig, continue roerend beetje bij beetje het geklutste ei toe en meng goed met de rest.
Doe de bloemkoolrijst en de 100 ml kipbouillon erbij en roerbak door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De nasi is klaar, lekker als basisgerecht.
Nasi van bloemkoolrijst, voor 4 personen, 1 punt per persoon. Gegeten met
Duiveltjessaté
a la Sandra
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst