Duiveltjessaté a la Sandra

Duiveltjessaté a la Sandra

(voor 4 personen, 6 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet in blokjes gesneden
  • 400 gram kastanje champignons in blokjes gesneden
  • 1 grote uien klein gesnipperd of twee kleine
  • 60 ml ketjap manis
  • 60 ml witte wijn-azijn
  • 60 ml tomatenketchup
  • 7,5 gram sambal oelek
  • 7,5 gram sambal manis
  • 5 gram sambal brandal
  • 50 gram Calvé pindakaas
  • 100 ml Alpro Cuisine light
  • 1 pakje AH mix voor nasi goreng
  • 20 ml becel light
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • peper eventueel, uit de molen/ naar smaak
  • zout eventueel, uit de molen/ naar smaak

Instructies

  • Meng de ketchup, ketjap, azijn, sambal, maggiblokjes en de nasimix, dit is de marinade voor je kip.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de marinade.
  • Laat dit minimaal 3 uur marineren, langer mag ook (liefst een hele nacht).
  • Fruit de ui een minuut of 4 aan in de becel.
  • Voeg de gemarineerde kip samen met de marinade toe en roerbak weer een minuut of4.
  • Doe de champignons erbij, roer door elkaar en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Doe na 20 minuten de pindakaas erbij en laat het nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Voeg dan de Alpro Cuisine light toe, roerbak goed door elkaar en laat nog even 5 minuutjes opstaan. Proef even en maak eventueel af met peper en zout naar smaak als dit wenselijk is..

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met “Zoetzure rode ui-komkommer” (0 punten) en “Nasi van bloemkoolrijst” (1 punt)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip