Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet in blokjes gesneden
- 400 gram kastanje champignons in blokjes gesneden
- 1 grote uien klein gesnipperd of twee kleine
- 60 ml ketjap manis
- 60 ml witte wijn-azijn
- 60 ml tomatenketchup
- 7,5 gram sambal oelek
- 7,5 gram sambal manis
- 5 gram sambal brandal
- 50 gram Calvé pindakaas
- 100 ml Alpro Cuisine light
- 1 pakje AH mix voor nasi goreng
- 20 ml becel light
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- peper eventueel, uit de molen/ naar smaak
- zout eventueel, uit de molen/ naar smaak
Instructies
- Meng de ketchup, ketjap, azijn, sambal, maggiblokjes en de nasimix, dit is de marinade voor je kip.
- Voeg de kipblokjes toe aan de marinade.
- Laat dit minimaal 3 uur marineren, langer mag ook (liefst een hele nacht).
- Fruit de ui een minuut of 4 aan in de becel.
- Voeg de gemarineerde kip samen met de marinade toe en roerbak weer een minuut of4.
- Doe de champignons erbij, roer door elkaar en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Doe na 20 minuten de pindakaas erbij en laat het nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
- Voeg dan de Alpro Cuisine light toe, roerbak goed door elkaar en laat nog even 5 minuutjes opstaan. Proef even en maak eventueel af met peper en zout naar smaak als dit wenselijk is..
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met “Zoetzure rode ui-komkommer” (0 punten) en “Nasi van bloemkoolrijst” (1 punt)