Meng de kip bouillonblokjes met het water en meng de saffraandraadje met een eetlepel heet water.
Doe wat van de bouillon in een (paella)pan en fruit daarin de ui, paprika en de knoflook heel even.
Voeg de chorzio toe en roerbak een paar minuutjes mee.
Doe de rijst erbij en roerbak dat een minuut op hoog vuur.
Blus af met de wijn en laat de wijn even twee minuutjes inkoken.
Doe de saffraan, de paprikapoeder, de kurkuma en de rest van de bouillon erbij, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zacht staan zonder te roeren .
Haal na 15 minuten de deksel eraf en voeg de tomaat, erwten, mosselen, garnalen, zeevruchten en gerookte kipfilet toe.
Roerbak dat nog een minuut of 5 tot 7 onder af en toe omscheppen.
Draai het vuur uit en doe de peterselie en een scheutje citroensap erbij.
Roer door elkaar, proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe.