Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroenrijstvlaai
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
plakjes
diepvriesbladerdeeg
▢
50
gr
kortkokende dessertrijst
▢
1
beker
garderoom
2 dl
▢
3
eetlepels
lemoncurd
citroencrème, Robertson
▢
2
toefjes citroenmelisse
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Spreid het bladerdeeg uit en laat het ontdooien.
Vet 2 kleine taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee in en bekleed ze met het bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes met een steunvulling ± 15 minuten.
Kook intussen de rijst met de garderoom en 1/2 dl water in ± 12 minuten gaar.
Verwijder de steunvulling en laat de bodempjes in nog 5 minuten lichtbruin kleuren.
Roer de lemoncurd door de rijst.
Haal de bodempjes uit de vormpjes en schep de citroenrijst erin.
Garneer met citroenmelisse.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst