Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eierkoeken 2
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, het liefst 25°C.
Porties:
20
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
heel ei
▢
50
gram
eidooier
▢
125
gram
basterdsuiker
▢
125
gram
kristalsuiker
▢
15
gram
citroenrasp
▢
250
gram
patentbloem
▢
2
gram
ammoniumcarbonaat *
Instructies
Klop de eerste 5 ingrediënten op tot een schuimige stevige massa.
Met het ammoniumcarbonaat met de gezeefde bloem en spatel dit voorzichtig v
Spuit het op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
Bestuif de eierkoeken eventueel met bloem en zet ze direct in een op 230°C voorverwarmde oven.
Bak ze tot ze een mooie kleur hebben.
Steek ze na het bakken direct van de bakplaat af.
* Ammoniumcarbonaat is een bakpoeder op basis van ammoniak. Dit kun je
goed ruiken. Omdat dit poeder boven de 100°C heel snel verdampt en daarbij
veel gassen produceert, is het het beste (enige) bakpoeder dat geschikt is voor
eierkoeken.
Laat dDe eierkoeken na het bakken goed uitwasemen om geurresten te
voorkomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Koek