Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Frittellini
Italiaanse oliebollen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor het beslag:
▢
1
dl
slagroom
▢
1
dl
witte wijn
▢
20
gram
verse gist
▢
200
gram
bloem
▢
2
eieren
▢
zout
▢
frituurolie
▢
1
appels
in kleine stukjes
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
poedersuiker
Instructies
Verwarm de slagroom en de wijn tot lauwwarm.
Verkruimel de gist erboven en laat die oplossen.
Voeg het gistmengsel aan de bloem toe en roer alles met een garde glad.
Meng er de eieren en een snufje zout door.
Roer de appelblokjes en de pijnboompitten door het beslag en sla het met een houten lepel in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Laat het afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.
Verhit de olie tot 200°C.
Laat met 2 lepels bolletjes van het beslag in de hete olie glijden (niet meer dan 3 en bak die in 5 minuten bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.
Bestrooi de frittellini met poedersuiker.
u kunt de frittellini zowel warm als koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Italië
Feestdagen etc
Oud & Nieuw