Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase groentesoep met naan
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
boter
▢
1
gesnipperde ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
wortelen
in plakjes
▢
1
eetlepel
gemberwortel
geraspte
▢
2
stengels
bleekselderij
fijngesneden
▢
1
kleine
courgette
in blokjes
▢
1
eetlepel
milde kerrie
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1 ¼
liter
kippenbouillon
tablet
▢
peper & zout
▢
1
dl
volle yoghurt
▢
2
eetlepels
fijngehakte koriander
Instructies
Laat in de boter de ui, uitgeperste knoflook, wortel en gember ± 5 minuten zacht bakken.
Bak de bleekselderij en courgette ± 5 minuten mee.
Roer dekerrie en bloem erdoor en bak dit ± 3 minuten.
Schenk de bouillon erbij en laat alles ± 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep op een bord met een eilandje van yoghurt en daarop koriander.
Geef er naan (Indiaas brood) bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
India