Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel amandelsoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
100
g
gepelde amandelen
in stukjes
▢
350
g
kruimige aardappelen
geschild en in blokjes gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en grof gehakt
▢
2
kippenbouillontabletten
▢
125
g
chorizo
in kleine blokjes
▢
10
groene olijven
in ringetjes
▢
2
deciliter
koksroom
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructions
Rooster de amandelen in een hete, droge koekenpan totdat ze lichtbruin en geurig zijn.
Let op dat ze niet verbranden.
Zet ze opzij voor later gebruik.
Breng ¾ liter water aan de kook in een grote pan.
Voeg de aardappelen, knoflook, bouillontabletten en ¾ van de geroosterde amandelen toe.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Roer de koksroom erdoor.
Voeg de chorizo, olijven en de overgebleven geroosterde amandelen toe aan de soep.
Verwarm de soep nog even goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de aardappel-amandelsoep in kommen en garneer indien gewenst met extra geroosterde amandelen en een scheutje koksroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze hartige en verwarmende soep met een heerlijke combinatie van smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Soep