Een geurige Indiase curry vol aardappel en bloemkool, zacht in kokosmelk en op smaak gebracht met kerrie, gember en koriander. Snel, romig en verrassend lekker vegetarisch comfortfood.
Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de boter of margarine in een ruime pan en fruit de ui en knoflook goudgeel.
Voeg de kurkuma, kerriepoeder, gember en komijnzaadjes toe en bak dit kort mee zodat de specerijen hun aroma loslaten.
Voeg vervolgens de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe en schep ze goed om zodat alles bedekt is met het specerijenmengsel.
Schenk de kokosmelk erbij, voeg de suiker en het citroensap toe en laat de curry op een lage pit circa 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn maar niet uit elkaar vallen.
Strooi vlak voor het serveren de verse koriander over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met geurige basmatirijst of naanbrood. Wil je een luxere twist? Serveer het dan naast langzaam gestoofde lamslappen.Wijnadvies:Een kruidige Gewürztraminer is hier een perfecte match – lichtzoet, bloemig en net eigenwijs genoeg om de kokos en kerrie te temmen. Alsof er een zonnetje in je glas zit terwijl je door de specerijenmarkt van Delhi wandelt.