Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel courgetteschotel met feta
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoog ovenschaaltje doorsnede ca. 15 cm
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
1
eetlepel
olie
▢
½
zakje
krielaardappeltjes
à 450 g, CélaVita
▢
½
courgette
▢
1
theelepel
Italiaanse kruiden met knoflook
McCormick
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
scharrelei
▢
75
g
feta
▢
2
eetlepels
melk
▢
½
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Pel het sjalotje en snipper fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit het sjalotje zachtjes goudgeel.
Voeg de krieltjes toe en bak ze zachtjes mee.
Was de courgette en snijd deze in blokjes.
Meng de courgette en kruiden door de krieltjes en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Splits intussen het ei boven twee kommen.
Prak de feta fijn en roer deze samen met de melk door de eierdooier.
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het fetamengsel.
Vet een ovenschaal in.
Schep het aardappel-courgettemengsel in de schaal.
Schep het fetamengsel erbovenop en strijk het voorzichtig uit.
Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Aardappel-Courgetteschotel met Feta!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch