Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-Courgettetaart uit de Oven met Kaas
Een hartige en smaakvolle aardappeltaart, opgebouwd in lagen met dunne plakjes aardappel, courgette en een romig kruidenmengsel. Perfect als bijgerecht bij de maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
Oven
Zilverfolie
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
900
g
aardappels
▢
1
jonge courgette
▢
200
ml
room
▢
4
teentjes
knoflook
▢
1
el
peterselie
▢
1
tl
oregano
▢
1
stukje
boter
▢
200
g
kaas
geraspt
▢
3
bosuitjes
▢
3
radijsjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels en de courgette.
Snijd ze daarna in dunne plakjes.
Pers de knoflook en meng deze samen met het zout, peper, peterselie en oregano door de room.
Vet de taartvorm grondig in met boter.
Leg de plakjes aardappel en courgette om en om in de taartvorm, beginnend met een laag aardappels.
Besprenkel elke laag met het roommengsel en wat extra zout en peper.
Strooi ook telkens wat geraspte kaas over de laag.
Dek de taartvorm af met zilverfolie en zet hem in de voorverwarmde oven.
Bak de taart 60 minuten, verwijder daarna de folie en bak hem nog goudbruin.
Garneer de taart na het bakken met fijngehakte bosuitjes en in plakjes gesneden radijsjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de taart warm, direct uit de oven, als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige smaak van de taart en de kaas.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch