Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
▢
500
g
Zeebrugse garnalen
▢
2
verse
tomaten
▢
250
g
zure room
▢
250
g
gerookt spek
▢
Verse
bieslook
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwijder het pantser van de garnalen.
Schrob vier grote aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.
Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en snijd de knollen bijna volledig doormidden.
Verwijder de huid en zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes.
Snijd het spek in fijne blokjes en bak deze in een pan tot ze krokant zijn.
Bestrooi het spek met fijngeknipte bieslook.
Vul de aardappelen met een royale lepel zure room.
Garneer met handgepelde Zeebrugse garnalen, tomatenblokjes en spek.
Kruid het geheel met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze luxe gevulde aardappelen als een elegant hoofdgerecht of als verfijnd bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis