Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel kaasballetjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
8
aardappels
300 g
▢
Zout
▢
Peper
▢
½
tl
tijm
▢
½
el
boter
▢
½
dl
melk
▢
1
ei
▢
Peterselie
▢
Paneermeel
▢
100
g
Goudse kaas
in 12 blokjes
▢
5
el
yoghurt
▢
2
el
mayonaise
▢
2½
el
tomatenketchup
▢
½
tl
basilicum
Instructions
Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en maak met boter en melk een stevige puree.
Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer het eiwit met 1 el water los.
Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes.
Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel.
Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout en peper.
Verhit het frituurvet tot 175°C en frituur de kaasballetjes in 4 minuten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het sausje apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas