Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel kaaskroketten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
Frituurpan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
2
eierdooiers
▢
50
g
boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
Mespunt
nootmuskaat
▢
Scheutje
sherry
▢
100
g
Parmezaanse kaas
versgeraspt
▢
Mespunt
mosterd
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
Bloem
gemengd met wat zout en peper
▢
Ei
geklopt met een beetje melk
▢
Paneermeel
Instructies
Bereid deze heerlijke aardappel-kaaskroketten een dag van tevoren voor een optimale smaakervaring!
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen gaar met een snufje zout en giet ze af.
Plaats een deksel op de pan met aardappelen en laat ze op laag vuur even drogen; roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Pureer de aardappelen met de eierdooiers, boter, zout en peper.
Voeg hier nootmuskaat, sherry, versgeraspte Parmezaanse kaas, mosterd en gehakte peterselie aan toe.
Zorg ervoor dat de puree stevig is.
Als de puree te kleverig wordt door te lang mixen, kneed er dan met de hand wat bloem doorheen.
Breng de puree indien nodig op smaak en vorm er rolletjes van 13 x 5 cm van.
Wentel deze rolletjes eerst door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door het paneermeel.
Plaats de gevormde kroketten op een blad, dek ze af met huishoudfolie en laat ze een nacht in de koelkast rusten.
Bak de kroketten goudbruin in frituurolie (185 °C).
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer deze smaakvolle aardappel-kaaskroketten met plezier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Tapas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Spanje