Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel met knoflookmayonaise
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
knoflookpers
Ingrediënten
▢
2
vastkokende
aardappels
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
75
ml
olijfolie
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
Zout
Instructies
Schil de aardappels zorgvuldig.
Pel de knoflook en pers deze in een kom.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de mayonaise toe aan de kom en meng deze met de geperste knoflook, kappertjes en paprikapoeder.
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet ze af en stoom ze droog.
Laat de aardappels vervolgens afkoelen.
Snijd de afgekoelde aardappels tweemaal in de lengte door, waardoor je 8 krokante aardappelpartjes krijgt.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelstukjes snel aan alle kanten tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
Schik de krokante aardappelpartjes in een mooi schaaltje en bestrooi ze met een paar korrels zeezout en de fijngehakte peterselie.
Dompel de aardappelpartjes genereus in de knoflookmayonaise en geniet van de perfecte combinatie van krokant, romig en hartig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verleidelijke aardappelpartjes als smaakvolle bijgerecht en laat je gasten zich tegoed doen aan de heerlijke knoflookmayonaise!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch