Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-uienschotel met Alfa Dortmunder
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¾
kg
aardappels
▢
3
dl
Alfa Dortmunder
bier
▢
3
rode uien
▢
Boter
▢
Peper
▢
3
eetlepels
bloem
▢
Peterselie
Instructies
Kook de aardappelen, zorg ervoor dat ze nog iets hard zijn.
Snijd de uien in schijven en bak ze in boter lichtbruin.
Snijd de aardappelen in vrij dikke plakken en voeg ze toe aan de uien in de pan.
Haal de aardappelen en uien uit de pan.
Verwarm 2 eetlepels boter tot lichtbruin, voeg roerend de bloem toe en laat dit samen even doorkoken.
Voeg, van het vuur af, het bier toe.
Zet de pan terug op het vuur, verwarm het tot een lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelschijven en gebakken uischijven toe aan de saus en warm ze door.
Bestrooi het mengsel met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappel-uienschotel met een smaakvolle Alfa Dortmunder saus. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten