Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-Worstschaal
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
aardappelen
▢
400
g
boterhamworst
▢
4
tomaten
▢
150
g
champignons
▢
1
ui
▢
1
snufje
marjolein
▢
1
snufje
tijm
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
beker
zure room
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen, kook ze in weinig water met wat zout tot ze net gaar zijn, en snijd ze in plakken.
Snijd de boterhamworst in blokjes.
Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes.
Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de champignons toe en bak die ca.
5 minuten mee.
Voeg de stukjes tomaat toe met de marjolein en de tijm, breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Roer er de zure room door en zet de pan even apart.
Vet een vuurvaste schotel in en leg er beurtelings laagjes aardappel en worst in.
Verdeel het tomatenmengsel over de schaal en zet deze, zonder deksel, ca.
20 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze aardappel-worstschaal met een frisse kropsla. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees