Spoel ze onder koud stromend water, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
Was en schil de wortel, knolselderij, courgette en het stukje gemberwortel.
Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle groenten en gember zeer fijn.
Meng ze met de koriander.
Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom, zout en peper.
Meng de groenten, eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappelballetjes met een yoghurtdip. Maak de dip door 1 pakje gemengde kruiden door 500 g yoghurt te roeren. Breng op smaak met 1/2 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout. Laat de dip nog 1/2 uur trekken.