Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelblini met gerookte zalm
AllerHande 11 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Zeef
Garde
Koekenpan
Ingrediënten
▢
150
gram
aardappels
geschild en in stukken
▢
150
gram
bloem
▢
3.5
gram
gedroogde gist
▢
2
eetlepels
boekweitgrutten
optioneel
▢
1
ei
▢
250
ml
melk
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
15
gram
verse dille
▢
125
ml
crème fraîche
▢
200
gram
gerookte zalm
Instructies
Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Zeef de bloem met gist boven een kom.
Voeg eventueel de boekweitgrutten toe en roer door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden.
Breek het ei in het kuiltje en voeg de helft van de melk toe.
Roer met een garde of pollepel vanuit het midden tot je een glad beslag krijgt.
Voeg de rest van de melk, 1 eetlepel olie en een mespunt zout toe.
Roer goed door tot een dik beslag.
Schep de aardappelpuree door het beslag.
Laat het beslag 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie.
Schep een kwart van het beslag in de pan en laat het uitlopen tot de blini een doorsnede heeft van ongeveer 15 cm.
Bak de blini in 2 minuten aan elke kant, keer halverwege.
Herhaal dit proces voor de rest van het beslag.
Houd de blini's warm door ze in aluminiumfolie te verpakken of in de oven te zetten op 150 °C.
Knip de helft van de dille fijn.
Meng de crème fraîche met de fijngesneden dille en breng op smaak met zout en peper.
Leg een flinke schep crème fraîche op elke blini en verdeel de gerookte zalm erover.
Garneer met de rest van de dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer en geniet van je aardappelblini met gerookte zalm!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis