Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen gebakken met kerrie en sesamzaad
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
krielen
geschrapte
▢
1
tablet
groentebouillon
of kippenbouillontablet
▢
1
eetlepel
ketoembar
▢
2
eetlepels
plantaardige olie
▢
2
theelepels
kerrie
▢
2
eetlepels
sesamzaadjes
of 1 theelepel sesamolie
Instructies
Doe de krielen in een pan, giet er zoveel water op dat ze net onder staan, verkruimel het bouillontablet erbij en roer de ketoembar erdoor.
Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de krielen in 10 tot 15 minuten bijna gaar koken.
Giet de krielen af en vang het kookvocht eventueel op voor een soep.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Voeg de aardappeltjes toe aan de pan, bestrooi ze met kerrie en laat ze op middelhoog vuur omscheppend doorwarmen zonder te laten kleuren.
Bestrooi de aardappeltjes met sesamzaad en bedruppel ze desgewenst met wat sesamolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze gebakken aardappelen met heerlijke kerrie en knapperige sesamzaadjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch