Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen in roomsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
geschrapte krielaardappeltjes
▢
25
g
boter
of margarine
▢
25
g
bloem
▢
3
dl
kruidenbouillon
▢
1
dl
room culinair
▢
Citroensap
▢
1
el
droge witte wijn
▢
Vers gemalen peper
▢
3
volle el
geknipte dille
Instructies
Kook de krielaardappeltjes in weinig water met wat zout totdat ze beetgaar zijn.
Giet af en houd ze warm.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een slap deegballetje dat van de wanden en de bodem van de pan loslaat.
Voeg de helft van de warme bouillon toe en roer de massa glad.
Voeg de rest van de bouillon toe en klop tot een gladde saus ontstaat.
Roer de room los met een lepel hete saus, voeg dit papje straalsgewijs toe aan de saus en klop door.
Breng de saus op smaak met citroensap, witte wijn en peper.
Roer de geknipte dille door de saus en warm de gekookte aardappeltjes erin mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappelen in romige saus met gegrilde zalm en peultjes voor een smaakvolle maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch