Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen met champignons in de oven
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
aardappelen
vastkokende
▢
500
g
champignons
(bruine of mengsel van verse bospaddestoelen)
▢
1
citroen
▢
1
bosje
platte peterselie
▢
4
teentjes
knoflook
facultatief
▢
50
g
Pecorino
geraspt of parmezaan (verse)
▢
50
g
paneermeel
of fijn oud brood
▢
8
el
olijfolie
▢
peper
uit de molen
▢
zout
Instructies
Aardappelen schillen en in plakjes snijden van ½ cm dik.
Champignons afborstelen en steeltjes bijsnijden (niet wassen, als het toch moet, even afspoelen en afdrogen met keukenpapier)
Champignons in schijfjes snijden van ½ cm en besprenkelen met het sap van de citroen.
Peterselieblaadjes (zonder de stengel) in reepjes snijden.
Mengen met de geraspte kaas, paneermeel en de fijn geplette knoflookteentjes.
Oven verwarm tot 175 graden.
Vuurvaste schaal insmeren met olijfolie
Afwisselend een laag aardappelen en een laag champignons leggen.
Telkens besprenkelen met olijfolie en het peterselie kaasmengsel.
Kruiden met peper en zout.
Schotel 1 uur in de oven zetten.
De bovenkant mag mooi krokant zijn (geregeld nakijken).
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze aardappel-schotel is lekker met stoofvlees met een zacht smakend sausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch