Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen met kaas pepersaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappelen
schoongewassen
▢
250
gram
witte meikaas
in blokken gesneden
▢
2
dl
slagroom
▢
1
groene peper
schoongemaakt, zaadjes verwijderd, in stukken gesneden
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
Zout
▢
3
eetlepels
olijfolie
of zonnebloemolie
▢
1
ui
schoongemaakt en in ringen gesneden
▢
Enkele
zwarte olijven
Instructies
Kook de aardappelen in de schil in een pan met water gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Giet de aardappelen af, pel ze en snijd ze in plakken.
Leg de plakken aardappel op een schaal en houd ze warm.
Pureer de kaas met de slagroom, groene peper, kurkuma en een snufje zout in een foodprocessor of andere keukenmachine.
Verhit de olie in een pan.
Voeg de kaaspuree toe en roer op matige hitte tot een gladde, romige saus.
Schenk de warme saus over de warm gehouden plakken aardappel en garneer het gerecht met de ui-ringen en olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch