Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
geschild
▢
750
ml
slagroom
▢
2
teentjes
knoflook
geraspt
▢
150
gram
Gruyère
geraspt
▢
Versgemalen peper
Instructies
Kook de aardappels gedurende 15 minuten, giet ze af, laat ze uitdampen en snijd ze in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Meng de slagroom met de geraspte knoflook, 100 g van de Gruyère en breng op smaak met peper en zout.
Doe driekwart van de aardappelplakjes in een ovenschaal.
Schenk het roommengsel erover en schep voorzichtig om zodat alles goed gemengd is.
Leg de achtergehouden aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop het mengsel en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Dek af met aluminiumfolie als de gratin te donker dreigt te worden.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelgratin tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelgratin als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch