Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkaaskoekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gr
aardappelen
geschilde
▢
zout
▢
peper
▢
50
gr
boter
▢
2
uien
schoongemaakte en kleingesneden
▢
250
gr
belegen kaas
grof geraspte
▢
1
dl
olijfolie
of zonnebloemolie
Instructies
Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ca 20 minuten gaar.
Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor of stamp ze fijn met een pureestamper.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ca 5 minuten tot ze zacht, maar
niet bruin zijn.
Voeg de gefruite uien en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe en roer alles goed dooreen.
Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelkaaskoekjes aan weerskanten
mooi bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappelkaaskoekjes warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
America